Hvad kan man bruge en forskerblog til?

Som forsker kan man bruge en blog til forskellige formål:

Den kan fungere som åben notesbog – for tanker, ideer, skitser, udkast mv.

Den kan bruges til at skabe og vedligeholde netværk – med forskere inden for samme eller beslægtede felter, med potentielle samarbejdspartnere, arbejdsgivere og andre “interessenter”.

En blog kan bruges som værktøj til kollaborativt arbejde og vidensdeling – fx i form af en fælles blog i et forskningsprojekt.

eller som ”blæksprutteindsamler” af viden.

– og selvfølgelig som en måde at udtrykke og profilere sig på som individuel forsker.

Hvad kunne du forestille dig at bruge en blog til? Eller alternativt: Hvorfor ville du aldrig vælge at have en blog?
(Læg dit svar som kommentar)

7 tanker om “Hvad kan man bruge en forskerblog til?”

 1. Jeg mener at en blog kan bruges til mange ting, men at mediet har et lidt for “privat” islæt til, at jeg vil bruge til at formidle min forskning.

 2. Nej – jeg tror ikke, jeg vil få brug for en blog. Jeg tror, det vil være for tidskrævende (og irrelevant) ift. hvad jeg kan umiddelbart kan se, at jeg ville få ud af det. Men måske skifter jeg mening hen ad vejen – det kommer også lidt an på, hvilken drejning mit projekt og min forskning tager…

 3. Undervisning

  – løbende dialog og sparring internt ml. studerende og mellem studerende og VIP.

  – materialeuddeling og anden fildeling

  – feed back på undervisning/evaluering

  – intern feed back på fx arbejdsdokumenter, projektskitser mm

  – vejledning, primært kollektiv

 4. hmmm, det er lidt svært at se, hvad en middelalderfilolog skal blogge om…
  Muligvis kunde det heller blive til en link-samling til emnet?

 5. Glæder mig til gennemgangen af Endnote! Jeg synes godt at I kunne supplere med eksempler på forskerblogs, altså konkrete eksempler på hvad folk bruger blogs til i forsknings-/formidlingsøjemed. Det ville give en indblik i hvilke formål andre har med at blogge (og det ville altså gøre det nemmere at gennemskue hvilket formål man selv kunne have for øje med sin blog). Og samtidig kunne man tage fat i de problemstillinger der vokser ud af brugen af blogs (fx spørgsmålet om ophavsret) der blev stillet forud for kurset.

 6. Man kan bruge blog for at synliggøre sig selv på nettet, reklamer for ens arbejde. En anden mulighed er at bruge blogget som en sammarbejds platforme, hvor bloggen er en fornem måde på hvilken man kan være i kontakt med sine kollegaer i stedet for at bruge f.ex. facebook, hvor mere private ting dukker op. facebook har eller været brugt i mit forskermiljø til at være udveksle mere praktiske oplysninger om forskellige arrangementer, og lignende. En blog kunne eventuelt også fungere som en slags dagbog, hvor man noterer fremskridtet i sin forsning, eller gemmer spændende impulser udefra.

 7. Som udgangspunkt er ideen om en blog fin – men på nuværende tidspunkt ville jeg ikke vælge at oprette en. Primært fordi, jeg mener, at det vil kræve for meget tid at holde den opdateret. Bortset fra det, ved jeg, at andre ph.d.-stud. indenfor mit fag har gode erfaringer med brug af blogs som en måde at præsentere sig selv og projekterne på og til at skabe kontakter til fagfæller ude i den store verden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *