Creative Commons Salon #1

Danmarks første CC Salon foregik d. 27 april 2010 på Din Nye Ven. Salonen er del af en række uformelle sammenkomster hvor alle, der er interesseret i Creative Commons, mødes, får en drink, og snakker om løst og fast, der har relation til Creative Commons. Og der var masser af spændende oplæg:

Michelle Thorne, International Project Manager for Creative Commons, gav en introduktion til Creative Commons og fortalte om sit arbejde med at sprede Creative Commons internationalt, med udgangspunkt i Berlin og San Francisco.

Marius Arnesen, NRK beta kom fra Oslo for at berette om den norske statsradiofonis eksperimenterer med CC, BitTorrent og sociale teknologier for at nå seerne bedre, og ikke mindst om hvordan en syv timers rå HD-optagelser fra Bergensbanens blev et hit – også udenfor Norges grænser.

– Michael Rying fortalte om, hvordan Normann Copenhagen bruge CC licenserede billeder på Flickr til at markedsføre Normanns produkter effektivt, om brugerinddragelse, og hvorfor det betaler sig at dele.

Dan Larsen er den første danske fiktionsforfatter, som udgiver på Creative Commons og han fortalte om udgivelsen af sine romaner og podcast på CC licens ved siden af salg af kommercielle udgaver.

Peter Leth arbejder på at udbrede brugen af Creative Commons i folkeskolen og står bl.a. bag ressourcen Lær IT, der sigter mod at skabe ny bevidsthed om ophavsret og brug af digitale medier i undervisningen.

– Rasmus Ardahl er redaktør på danmarks største musiksite BandBase og fortalte om projektet MixToVerdener, hvor brugerne remixer musik indspillet af radioens symfoniorkester og kendte navne fra den rytmisk danske musikscene.

Ikke bare var det hyggeligt, der var også masser af spændende eksempler og gode historier om brug af Creative Commons. Oplægsholdernes slides kan findes i Creative Commons egen post om arrangementet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *