Creative Commons Salon #2

Creative Commons holdt deres andet Salon-arrangement 16/11 2010 (CC Salon) – denne gang var der fokus på forretningskoncepter, der baseres på fri deling af online-indhold. Og indlæggene var lige som til den første salon både gode og inspirerende:

Henrik Moltke, europæisk projektleder for Mozilla Drumbeat, fortalte om Drumbeat: Mozilla fondens inkubator for projekter, der på forskellig vis fremmer det åbne net som fri og offentlig tilgængelig ressource.

Simon Klose, filminstruktør og -producent fra Malmø, der filmer en dokumentar om den svenske retssag mod fildelingstjenesten The Pirate Bay. Dokumentaren vil, når den er færdig, blive distribueret under CC-licens, bl.a. via fildelingstjenester, og er finansieret via donationer fra private i hele verden via den amerikanske crowd-funding tjeneste Kickstarter.

Parker Higgins fra den Berlin-baserede virksomhed Soundcloud, der udbyder en delingsplatform for lyd, hvor musikudøvere og -virksomheder kan modtage, sende og distribuere indhold i et virtuelt arbejdsmiljø på tværs af landegrænser. Soundcloud-systemet hjælper automatisk brugere med at vælge en licens på deres uploads – på en skala fra maximal beskyttelse til ingen beskyttelse af værkerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *